RuiterFit-Training

Oefeningen voor ruiters om fit te worden

RuiterFit-Training

Waarom zou je deze training volgen?

Beter in het zadel door training uit het zadel? Volg de RuiterFit/ CoreTraining! Werk naast het paard aan een fit ruiterlichaam en ontwikkel meer balans, stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen. 

In 2024 is er geen specifiek RuiterFit-Trainings uur. Als ruiter stroom je in in de Core groep of start je individueel met een training op maat!

Elke les bestaat uit een warming-up, verschillende oefeningen en een cooling down. Samen met andere ruiters werk je aan jouw fitheid, onafhankelijke zit en uiteindelijk meer plezier in het zadel!

In de training staan een goede houding en correcte uitvoering van de verschillende oefeningen centraal. Je zal je meer bewust worden van jouw houding, spierspanning, voorkeurspatronen en ademhaling. 

Voor de lessen heb je een matje en handdoek nodig. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via Karin oefenmaterialen aan te schaffen zoals redondoballen en dynabands.

Neem voor meer informatie, of een proefles contact op.

"Door deze lessen wordt je je bewust van je minder sterke punten. Nu werk ik daar aan en kan ik bewuster bepaalde spieren gebruiken."
Laura Klerx
Dressuuramazone

Wie is Karin Oomen?

Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard. 

Behoorlijk veelzijdig

Ook is Karin gecertificeerd Sportmasseur en ORUN-instructeur t/m Z-dressuur. Omdat Oefentherapie veel bij kan dragen aan ruiters in de paardensport, heeft Karin zich aangesloten bij het netwerk ‘Hippische Sportoefentherapie’. Ze geeft hiervoor op locatie oefentherapie te paard en verzorgt workshops en trainingen.