Online ruiterfitheid

Oefeningen voor ruiters om fit te worden

Online training door Oefentherapeute Karin Oomen BHS

Online Ruiterfit

Waarom zou je deze training volgen?

Beter in het zadel door training uit het zadel? Volg online onze Ruiterfit training van met verschillende videolessen. Werk naast het paard aan een fit ruiterlichaam en ontwikkel meer balans, stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen. Dus pak je matje en ga aan de slag!

Deze training bestaat uit 13 lessen waardoor je op een toegankelijke manier kennis kunt maken met Ruiterfit. Elke les bestaat uit een warming-up, verschillende oefeningen en een cooling down. Enthousiast, duidelijk en met concrete voorbeelden. 

Karin Oomen laat je in deze online training zien hoe leuk het kan zijn om als ruiter aan je eigen fitheid te werken. En dat vind je paard ook positief. 

Bekijk de video voor een indruk van de online training. 

Complete lessen Ruiterfit

Videolessen van ruim 20 a 30 minuten, voorzien van een warming-up, verschillende oefeningen en een cooling down.

App beschikbaar

De Ruiterfit lessen zijn zowel op de computer, tablet en mobiele telefoon te volgen. Ook via de Huddle app (IOS / Android).

Voor iedereen toegankelijk

Eenvoudig vanuit huis te volgen en geen ervaring nodig. De lessen bouwen zichzelf stap voor stap op. 

"Door deze lessen wordt je je bewust van je minder sterke punten. Nu werk ik daar aan en kan ik bewuster bepaalde spieren gebruiken."
Laura Klerx
Dressuuramazone
"Het is super leuk om te doen! Ik ben weer veel bewuster bezig. Leuke training met duidelijke filmpjes. Ik denk dat veel ruiters hier iets aan hebben"
Amy van Dijk
Dressuuramazone

Wie is Karin Oomen?

Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard. 

Behoorlijk veelzijdig

Ook is Karin gecertificeerd Sportmasseur en ORUN-instructeur t/m Z-dressuur. Omdat Oefentherapie veel bij kan dragen aan ruiters in de paardensport, heeft Karin zich aangesloten bij het netwerk ‘Hippische Sportoefentherapie’. Ze geeft hiervoor op locatie oefentherapie te paard en verzorgt workshops en trainingen.

In de online training ‘Ruiterfit’ laat ze jou op een toegankelijke manier kennismaken met ruiterfitness.  

Een kijkje achter de schermen van de online training 'Ruiterfit'.

Wij snappen dat je benieuwd bent naar een kijkje achter de schermen. In deze video’s krijg je snel een indruk van de Ruiterfitlessen. Karin legt de oefeningen rustig en duidelijk uit en het tempo is zo aangepast dat je thuis eenvoudig mee kan blijven doen.

Ook zijn er regelmatig kleine pauzes ingebouwd zodat je kan wisselen van positie of een slok water kunt drinken.

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het online programma.
Kijk hieronder of dat jou vraag er tussen staat of stuur een email naar info@karinoomenoefentherapie.nl

Heb ik materiaal nodig?

Een fitnessmatje, makkelijk zittende kleding en een grote fitnessbal zijn de materialen die je zeker nodig hebt. Eventueel kun je dit uitbreiden met een elastiek en een rodondoballetje. 

Ik ben al een actieve ruiter. Wat heb ik hieraan?

Dat je al actief bent is natuurlijk geweldig. Dat is in ieder geval stap 1. Maar ik merk in mijn praktijk dat er altijd nog winst te behalen is. Iets meer gelijkheid tussen links en recht. Nog net wat meer bewustzijn etc. Ik merk zelf ook verschil in het zadel als ik 2 weken niet heb getraind. 

Hoe ontvang ik inloggegevens?

Na betaling ontvang je een email met jouw gebruikersnaam en de mogelijkheid om zelf een wachtwoord in te stellen. Heb je al meerdere Huddles? Dan wordt het account automatisch aan jouw huddles toegevoegd. 

Hoelang houd ik toegang tot de training?

Je houdt 3 maanden toegang tot de training. Zo willen we jou motiveren om echt met de training aan de slag te gaan. 

Ik doe al pilates/Yoga/Bootcamp. Dan ben ik er toch zeker al wel?

Dan heb je zeker een flinke voorsprong. Maar deze training is natuurlijk 100% geschreven met een ruiter in gedachte. Daardoor zijn de oefeningen nog beter aangepast.  Ook benoem ik tijdens het doen van de oefeningen waarom we dit doen. Dat kan je te paard ook enorm helpen om de juiste spiergroepen aan te spannen of juist te ontspannen.

Ik ben recreatieruiter, ik hoef niet kaarsrecht in de dressuurhouding te paard te zitten toch?

Kaarsrecht te paard voor en mooi jurycijfer hoeft niet natuurlijk. Maar als je lekker in balans en soepel te paard zit doe je je paard daar áltijd een plezier mee. Je kunt dan veel beter en subtieler op je paard inwerken. Dus of je nu alleen een lekker rondje door het bos gaat ter ontspanning of Olympische ambities hebt. Je paard maak je er altijd blij mee.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor elke ruiter geschikt, mits je in een redelijke gezondheid verkeerd en geen zware rugproblemen hebt. Natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als je twijfelt. 

Indien je gezondheidsklachten hebt of zware rugpijn ervaart, adviseer ik je eerst persoonlijk contact met me op te nemen, aan de hand van een aantal extra vragen kan ik beoordelen of deze training geschikt is voor jou! 

Ik ben niet zo handig met computers?

Geen probleem. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen uitgevoerd te worden en de training is te volgen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook is de training geheel in het Nederlands. 

Je kunt ook de app van de Huddle downloaden en daar de lessen volgen. 

Hoe kan ik vragen stellen?

Je kunt altijd via de besloten ledenomgeving  vragen stellen. Log hiervoor in en stel je vraag in de community. 

Is de training ook geschikt voor instructeurs

De training is uitermate geschikt voor instructeurs. De inhoud is geschreven door Karin Oomen, HBO erkend Oefentherapeute. Jarenlange ervaring in het begeleiden en verbeteren van de houding & zit van ruiters. Er komen verschillende oefeningen aan bod waarmee ruiters balans, stabiliteit, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen ontwikkelen.

Een eyeopener en waardevolle aanvulling voor instructeurs! 

Start vandaag nog met het verbeteren van jouw ruiterfitheid!

Jouw paard is je dankbaar

"Door deze lessen wordt je je bewust van je minder sterke punten. Nu werk ik daar aan en kan ik bewuster bepaalde spieren gebruiken."
Laura Klerx
Dressuuramazone