Hippische Sportoefentherapie

Dit is oefentherapie, speciaal voor ruiters

Zoals diverse sporters naar de sporttherapie gaan zo kunnen ruiters terecht bij de Hippisch Sportoefentherapeut.

Wil jij ook meer in balans zitten? Je paard minder in de weg zitten? Effectiever trainen, onafhankelijke hulpen leren geven? Onder begeleiding van je Hippisch Sportoefentherapeut werk je aan het optimaliseren van een functionele houding.

Door zelf te doen, zelf te zien en zelf te voelen, ervaar je hoe je jouw houding en zit verbetert. Je krijgt meer gevoel voor welke bewegingen goed zijn voor jouw houding en zit. Door het bewust worden en herhalen van goede bewegingspatronen worden deze langzaam maar zeker ontwikkeld tot een nieuwe gewoonte. Dit gebeurt door middel van oefeningen en houdingscorrectie, zowel met als zonder paard.

Als ruiter leer je:

  • je eventuele scheefheid aan te pakken
  • op 2 zitbeenknobbels zitten
  • de correcte loodlijn opbouwen en behouden
  • onafhankelijk bewegen in het zadel
  • vanuit een optimale houding en zit inwerken op je paard
  • vanuit een onafhankelijke houding je paard dressuurmatig trainen

Onderdelen Hippische Oefentherapie

Ruiters kunnen op verschillende manieren aan de gang met hun lichaam en houding & zit te paard. Waar wil je meer over weten? 

Oefentherapie voor ruiters

Leer in een 1 op 1 behandeling jouw voorkeurshouding kennen. Hierdoor verbeter je bewust jouw houding. Het resultaat is meer rechtgerichtheid in je eigen lichaam, je ervaart meer balans en je kunt soepeler met het paard mee zitten. 

Een betere, onafhankelijkere zit zou een instructeur zeggen.

Houding en zit te paard

In een 1 op 1 sessie leer je de oefeningen uit de praktijk toe te passen op het paard. Hiervoor komt Karin naar stal en helpt jou terwijl je op het paard zit. De voorkeur geniet om eerst een intake te plannen in de praktijk en daarna een les te paard.

Deze training kan ook in een workshop of clinicvorm gegeven worden. Hierbij gaat Karin met een ruiter of  in kleine groepjes te paard aan de slag. Met behulp van verschillende oefeningen kunnen binnen korte tijd aanzienlijke verbeteringen in een onafhankelijke zit worden behaald.

Interesse in een les, workshop of clinic? Mail voor de mogelijkheden.

RuiterFit-training in een groep

Sport samen met andere ruiters gezellig in een groep. Dat is RuiterFit-training. 

Karin Oomen geeft vanaf 2024 incidenteel RuiterFit-Trainingen. In de lessen worden verschillende oefeningen behandeld en verbeterd jouw fitheid als ruiter aanzienlijk. 

Neem contact op voor de mogelijkheden. Liever een kennismakingsworkshop bij jou op stal organiseren. Ook dat is mogelijk! 

Balance Coach

Deze kruk is via een sensor verbonden aan de computer. Hij meet jouw mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en reactiesnelheid. En met de specifieke aanwijzingen van Karin leer jij je bekken, heupen en lage rug bewuster te gebruiken waardoor je je zit verfijnt en je houding verbetert. Vanuit de ontspanning naar de juiste zit! 

Valtraining

Valtrainingen worden doorgaans op locatie gegeven aan groepen van +/- 10-15 personen. Leer in 1,5 tot 2 uur effectieve valtechnieken, je opvangreflex onderdrukken en vooral belangrijk, raak vertrouwd met vallen en doorrollen.